disharmonie

twan de vos – boksfamilie

ik heb deze winter nog geen handschoenen aan hoeven doen bedacht ik me vanmiddag. daar dacht ik aan omdat dit hele weekend het gevoel geeft van de verkeerde vinger in de verkeerde vinger van ook nog eens de verkeerde handschoen willen stoppen. en dan ben ik de hand en de rest van het universum -dat stukje bij mij in de buurt tenminste- is de verkeerde handschoen. want we zijn niet in harmonie.

ik kan niet slapen als ik het wel wil en omgekeerd, ga naar buiten als de hoosbui start, raak het volledige beheer over mijn mac kwijt en vervolgens een aantal uren aan het herstellen daarvan, verstuur mail die nog niet af is, laat melk overkoken, een pizza verbranden, het rekje uit de koelkastdeur vallen bij het wegzetten van een potje olijven waardoor een half flesje kikkoman over de grond gaat. de kleuren van mijn blog voelen niet goed aan, ik heb een hele avond gerookt en de wasmachine heeft een gat getrokken in een nieuwe trui en ik heb het bonnetje niet bewaard.

ik heb nog 1 hoop voor vanavond: dat de kosmikal kip met stamppot van rucola en gegrilde tomaat niet mislukt. en oh, dat ik six feet under niet missen ga.

5 thoughts on disharmonie

  1. Eigenlijk hoop ik dat ook het bereiden van de kip en het kijken naar Six Feet niet zonder calamiteiten zijn verlopen. Als de dingen misgaan, kunnen ze maar beter faliekant misgaan.
    Dit is overigens een prettige site om rond te neuzen.

  2. mmm, wel, dank dat je me rampspoed toewenst. ‘kwas zelf eigenlijk wel blij dat de zondagavond beter ging. want hoe faliekant moeten dingen mis gaan voor ‘t genoeg is?

  3. <i>mjam, lekker was het! alleen leken de tomaten in het geheel niet op zongedroogde, hadden ze dat wel moeten doen? ‘kheb trouwens niet gegrild maar de oven gewoon op 200, werden het daardoor heel andersoortige tomaten misschien?</i>

    12:15 AM
    bas said…
    nee hoor, ze moeten helemaal niet lijken op zongedroogde tomaten. als je ze roostert – of bakt in de oven, zoals jij hebt gedaan – blijven ze veel sappiger en krijgen ze toch een heel intense smaak.

    ze zijn trouwens ook heel lekker op wat bruschetta: gewoon wat stokbrood of ciabatta besprekelen met wat olijfolie, even roosteren en dan de tomaat er op uitknijpen/fijnprakken. hemels!

  4. he, ik kan kiezen waar ik antwoord :-) wel,dan maar hier.

    ik was even in de war door je vervang-suggestie. vond dit lekkerder dan gedroogde ja. ‘khad alleen spijt dat ‘t geen biologische kip was geweest. zowel voor de kip als voor mezelf, ik was vergeten hoeveel minder smaak een gewone heeft.

Leave a Reply